Je woning verduurzamen met een duurzaamheidshypotheek

Wil je graag meteen een persoonlijk advies?

Je denkt erover je woning te verduurzamen. Of je bent voornemens te gaan verhuizen en je wil je nieuwe woning verduurzamen. In allebei de gevallen wil je weten hoe dat financieel voordelig en verantwoord kan worden gerealiseerd, en met welke hypotheek.

Als je online op onderzoek uitgaat, kom je van alles tegen. De groene hypotheek. De duurzaamheidshypotheek. Je leest over het verlagen van je maandlasten. Het treffen van allerlei energiebesparende maatregelen. Zonnepanelen, isoleren. Er zijn subsidieregelingen.

Hoe zit het nu allemaal? En waar begin je mee?
Op deze pagina leggen we het graag aan je uit.

Wil je graag meteen een persoonlijk advies op basis van de woning die jij nu voor ogen hebt? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend Feel Good Finance-gesprek.

Afspraak maken

Wat is een duurzaamheidshypotheek?

Een duurzaamheidshypotheek is een hypotheek waarbij je rentekorting krijgt als je woning voldoet aan een aantal duurzaamheidseisen. Niet elke bank biedt al zo’n ‘groene’ hypotheek aan. Bij de banken die dit wel hebben, zijn de duurzaamheidseisen verschillend. Omdat we nauw samenwerken met banken die deze duurzaamheidshypotheek verstrekken, kunnen we snel uitzoeken welke bank het beste bij jou past.

Energie besparen kan op allerlei manieren. Nu je weet dat er een speciale hypotheek voor te verkrijgen is, is het goed om te kijken: hoe kun je energie besparen?

Hoe kun je energie besparen?

Je kunt op verschillende manieren energie besparen. Er zijn allerlei kleine dingen die je kunt doen, zoals je thermostaat een graadje lager zetten en tochtstrips plaatsen. Daar heb je geen hypotheek voor nodig.

Je kunt ook je woning laten isoleren op allerlei manieren of bijvoorbeeld zonnepanelen laten plaatsen. Welke vorm van energie besparen het beste past is helemaal afhankelijk van je persoonlijke situatie. Energiebespaarders.nl is een partij die je hier goed bij kan adviseren en helpen. Wij adviseren je dan graag over de financiering van jouw duurzaamheidskeuzes en geven aan welke duurzaamheidshypotheek dan het beste past.

Wat is het verduurzamen van je woning eigenlijk?

Het verduurzamen van je woning. Je hoort en leest er steeds meer over. Maar wat wordt daar nu precies mee bedoeld?

Verduurzamen is een economische ontwikkeling die gericht is op het minder uitputten van natuurlijke hulpbronnen. Zo staat het in de encyclopedie. En dat is het ook. Je gaat bijvoorbeeld kijken hoe je minder energie kunt verbruiken of hoe je energie juist op een meer natuurlijke wijze kunt opwekken. Het mooie is dat, als je die maatregelen gaat toepassen, je maandlasten omlaag zullen gaan. En wanneer je hiervoor een duurzaamheidshypotheek afsluit, geniet je ook nog van extra voordelen. Wij vertellen je graag meer hierover in een vrijblijvend Feel Good Finance-gesprek.

Wanneer kies je voor zonnepanelen?

Een hele goede vraag. Zonnepanelen, wanneer kies je daarvoor? Of is het misschien in jouw situatie veel beter om een nieuwe moderne HR-ketel aan te schaffen en de kruipruimte te isoleren? Of is het slim om het allemaal aan te pakken?

Financieel Zeker kan geen persoonlijk advies geven als het gaat over welke energiebesparende maatregelen het beste passen bij je (nieuwe) huis. Daarvoor werken we dus samen met Energiebespaarders.nl. Dit is een partij die je hier goed bij kan adviseren en helpen. Wij adviseren je graag over de financiering van jouw keuzes. Met bijvoorbeeld een groene hypotheek, of een duurzaamheidshypotheek.
Vraag daarvoor een vrijblijvend Feel Good Finance-gesprek aan.

Wanneer krijg je subsidie op energiebesparende (of verduurzamende) maatregelen?

Je kunt bij de gemeente waar je woont subsidie aanvragen voor de maatregelen die jij wil treffen. Daar zijn allerlei regels voor. Op de website van het RVO kun je hier meer over lezen. Ook de website van je gemeente zal hier meer over vertellen. Het is goed om uit te zoeken of je subsidie krijgt en hoeveel. Die kosten hoef je dan niet mee te financieren in je duurzaamheidshypotheek.

Wat heeft het groener energie label te maken met het verduurzamen van je woning?

Hoe minder fossiele energie je woning verbruikt, hoe beter het energielabel. Een groen energielabel, ook wel een A-label genoemd, is zeer energiezuinig. Een energielabel is verplicht bij de verkoop van je woning. Heeft je woning energielabel A, dan is de waarde van je woning hoger. Je hebt namelijk een zeer energiezuinig huis. Wanneer je je woning wil verduurzamen, is het goed om dit label mee te nemen en te kijken hoe je ervoor zorgt dat je woning energielabel A kan krijgen.

Het verduurzamen van je (nieuwe) woning is, zoals je hebt kunnen lezen, heel slim om te doen. Niet alleen voor je portemonnee, maar ook voor je toekomst. Want door te verduurzamen draag je ook zorg voor het milieu.

Wil je weten hoe jij nu een (duurzaamheids)hypotheek kunt krijgen die het beste past bij jou, of welke andere financieringsmogelijkheden bij je plannen passen? Maak dan meteen vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs voor een Feel Good Finance-gesprek. Na het gesprek heb je alle financieringsmogelijkheden helder in kaart.

Afspraak maken