Financieel Zeker partner van Trees for All

Financieel Zeker partner van Trees for All

Financieel Zeker liet door ingenieursbureau Tauw haar CO2-footprint in kaart brengen, als eerste binnen de financieel advieswereld, en koos voor transparantie. De impact per hypotheek adviesrapport is 48,6 kg. Dat is te veel, en dat moet naar beneden en worden gecompenseerd.

Onderdeel van organisatiebeleid
Die compensatie is een vaststaand onderdeel geworden van het organisatiebeleid. Hiertoe is Financieel Zeker partner geworden van Trees for All, zodat alle uitstoot die wordt gedaan, ook daadwerkelijk gereduceerd of wordt gecompenseerd. Dit (bedrijfsbos)partnership is gestart met een schenking van 15.000 euro, die Trees for All inzet om 2500 bomen te planten.

Gecertificeerde transparantie
Projecten van Trees for All zijn gecertificeerd en garanderen de hoeveelheid vastgelegde CO2. Trees for All heeft sinds oktober 2011 het CBFkeurmerk (Centraal Bureau Fondsenwerving). Het CBF houdt toezicht op erkende goede doelen en toetst of zij voldoen aan de strenge kwaliteitseisen. Trees for All is de enige CBF-erkende stichting in Nederland waar compensatie van CO2 mogelijk is via duurzame bosprojecten. Op deze manier wordt de transparantie bewaakt, en is voor alle partijen helder dat het hier zeker niet om greenwashing gaat.

Natuurlijk is Financieel Zeker ook alles aan het doen om de huidige uitstoot te verminderen, verbruik te beperken en duurzame energie op te wekken. En voor ieder hypotheektraject dat wordt afgesloten wordt de klant twee bomen geschonken die zij naar wens thuis in de tuin kunnen planten. Mocht het niet mogelijk zijn om dit thuis te doen kunnen onze klanten de bomen laten planten via ons partnership in een speciaal daarvoor aangewezen bos.

Financieel Zeker koopt jaarlijks certificaten bij Trees for All om de C02-uitstoot van de hele organisatie te compenseren. Hiermee voorkomt het green-washing en wordt officieel aangetoond dat de hoeveelhied geproduceerde CO2 werkelijk wordt gecompenseerd.

Financieel Zeker boomplantdag

Bekijk nieuwsitem

Uitnodiging

Met deze samenwerking zet Financieel Zeker als eerste in de financiële advieswereld de stap om een werkelijke bijdrage te leveren aan de brede welvaart en nodigt hierbij ook andere partijen uit hetzelfde te doen.

Financieel advies is een fundamentele dienst in de samenleving. Geld stelt ons allemaal in staat doelen te realiseren en onze dromen te leven. Om het goed te doen voor jezelf, je naasten, de omgeving én moeder natuur. Dat mag het nieuwe uitgangspunt worden als het gaat over het zorgdragen voor hypotheken en verzekeringen. Op deze wijze draag je niet alleen bij aan de welvaart, maar ook aan het welzijn van iedereen. Dat is een nieuwe manier van denken én ondernemen in de financiële wereld. Dát is Feel Good Finance.

Certificaat voor compensatie van CO2-uitstoot

Download certificaat 2021 Download certificaat 2022

Trees For All Jaarverslag

Download Jaarverslag 2021

Afspraak maken

Het is heel eenvoudig een afspraak met een van onze Financieel Zeker Adviseurs te maken. Neem daarvoor contact op met ons centrale telefoonnummer. We kijken welke tijd en datum het beste past.

Financieel advies is een fundamentele dienst in de samenleving, die bij kan dragen aan een brede welvaart en dus het welzijn van iedereen. Vandaar dat wij puur, eerlijk en transparant advies geven. Want dát geeft een goed gevoel. Meer lezen over hoe wij deze maatschappelijke betrokkenheid zien én invullen? Lees dan meer bij Feel Good Finance.

Maak een afspraak